I dunderform

I dunderform

2014-04-02

Utbildning 10 - Konkreta tips för bättre kost

Hej.

Jag har varit lite dålig med att ha utbildning. Ber om ursäkt för detta, ibland går jobb och träning före.

Nästa vecka kommer ett mer omfattande inlägg om hur man gör kolhydraterna nyttigare.

Denna vecka ska jag bara kort komma med några enkla och applicerbara tips på hur man gör sin dagliga kost nyttigare.

1. Undvik vita kolhydrater
Undvik alla kolhydrater som är eller kan vara vita. Följande livsmedel är förbjudna förutom inom 30 minuter efter att ha avslutat ett pass med motståndsträning, om du har tränat hårt och helst ska träna ett pass till samma dag;: allt bröd, ris, spannmål, potatis, pasta, tortillas och stekt mat med panering. Om man unviker att äta ovanmämnda livsmedel och allt annat vitt så kan man vara säker.
Klordioxid, en av de kemikalier som används för att bleka mjöl, förenas med proteinrester i de flesta av dessa vita livsmedel och bildar ämnet alloxan. Detta ämne använder forskarna för att framkalla diabetes hos råttor. Ät inte vita saker om du inte vill bli fetare.

2. Använda några få recept om och om igen.
De mest framgångsrika bantarna, oavsett om deras mål är muskelmassa eller fettminskning, har några få olika recept på måltider som återkommer gång på gång. Det finns 47.000 produkter i det genomsnittliga amerikanska snabbköpet, men bara en handfull av dem gör dig inte fet. Blanda ingredienserna från följande lista och konstruera varje måltid så att det ingår en från vardera av de tre grupperna:
Proteiner
- Äggvitor med 1 – 2 hela ägg för smakens skull (eller om äggen är ekologiska 2-5 hela ägg med äggula)

- Kycklingbröst eller lår

- Biff, helst från gräsuppfött boskap.

- Fisk

- Fläsk

Baljväxter

- Linser

- Svarta bönor

- Pintobönor

- Röda bönor

- Sojabönor

Grönsaker

- Spenat

- Blandade grönsaker

- Surkål

- Sparris

- Ärtor

- Broccoli

- Gröna bönor
Ät så mycket man vill av ovanstående livsmedel, men gör det enkelt. Välj tre till fyra måltider och upprepa dem. Nästan alla restauranger kan ge dig sallad eller grönsaker istället för ris, potatis eller pommes frites.
Exempel på återkommande måltider
FRUKOST: Äggröra på äggvitor och ett helt ägg, svarta bönor och blandade grönsaker värms upp eller tillagas i mikrovågsugn i ett pyrexkärl.
LUNCH: Ekologiskt nötkött, pintobönor, blandade grönsaker och extra guacamole.
MIDDAG: Organiskt nötkött, linser och blandade grönsaker.
 
3. Drick för he***te inte kalorier.
Drick stora mängder vatten och så mycket osötat te, kaffe och andra dryck med inga eller få kalorier som du vill. Drick inte läsk eller juice. Även mjölk innehåller faktiskt ganska mycket kalorier, men har ju andra fördelar. Begränsa diedrycker. Rött vin går bra. Vitt vin och öl är jättedåligt. Att vi ens tillåter läsk i ett upplyst samhälle är bland det sjukaste jag känner till. Enda, och absolut enda gången som man med gott samvete kan stöta i sig en burk (33 cl) läsk är efter ett stenhårt intervallpass i över 30 graders värme. Energidryck som monster, Red Bull och dylikt är som att be om att dö i förtid. Aldrig.

1 kommentar:

  1. Ingen aning om vad pyrexkärl är för något så jag väljer att googla det, det första som googlas fram är din blogg :p

    SvaraRadera